Papíráru, irodaszer – az elengedhetetlen kellékek tárháza

Sokan gondolhatnánk, némi képpen joggal, hogy a papíráru, valamint az irodaszer a mai felgyorsult, digitalizált világban már felesleges, ám ez óriási tévedés. Az elektronikában nem lehet teljes mértékben megbízni a váratlanul bekövetkező problémák miatt, így fontos, hogy kéznél legyenek a régi vágású, jól bevált analóg irodaszerek.

Az alábbiakban azon eszközök kerülnek összegyűjtésre, melyek nélkül nem létezik iroda.

A papíráru és az irodaszer is elengedhetetlen kelléke a kisvállalkozások helyiségeinek, valamint egy vállalkozó esetében a home office munkarendnek is, mely manapság egyre inkább teret hódít. Papírárutól kezdve, a legkisebb tollakon át a számológépig, nem hátrány ha van olyan eszköz a munkaeszközeink közt, melyekre internet kapcsolat nélkül is számíthatunk. Ezen elengedhetetlen kategóriát merítik ki, az alábbi listán felsorolt irodai javak.

papírárú irodaszer budapest

papírárú irodaszer

1. Íróeszközök

Tollak, Filctollak, szövegkiemelők, ceruzák, hegyezők és radírok

Ez a kategória tökéletes fedi le az íráshoz szükségeltető igényeket, hiszen nem csak a word fájlok és billentyűzetek léteznek a világon. A jegyzeteléshez a legjobb barát mindig a papíráru és a tollak – és ezek változata. Filcekre és vastag tollakra nagy szükség lehet egy meetingen, ha valamit a tábla előtt szeretnénk hangsúlyozni, nyomatékosítani. A javításhoz, törléshez, ám a papír újbóli használatához kiváló eszköz a radír – ezen irodaszer alkalmazásával fákat is megmenthetünk, ha nem pazarlunk túlságosan, a zöld gondolkodásmód pedig már szinte minden iroda vezérelve, nagyon helyesen. Nincs papíráru, íróeszköz nélkül.

2. Tűzőgépek és társai

Ha már nyomtatásra kerültek a fontos dokumentumok, nem hátrány, ha egyben is maradnak. Ebben tudnak a tűzőgépek sokat segíteni.  A logikailag összetartozó jegyzeteket érdemes rögzíteni, hogy el tudjuk különíteni a többitől, mégis egy anyagként tárolni a kikutatott információinkat – erre a legegyszerűbb használati tárgy a tűzőgép.

3. Iratmegsemmisítő

Rengeteg olyan kinyomtatott dokumentum jön létre egy iroda életében, melyek ideig-óráig szükségesek, a továbbiakban pedig már nem lesz rá szükségünk. A visszaélések elkerülése és a könnyebb szemetes végett célszerű, ha ezen dokumentumokat a kuka előtt, inkább az iratmegsemmisítőn toljuk át, hogy a cég hivatalos adatai miatt, ne fájjon a fejünk. A papíráru nagy terjedelemben felhalmozódhat a munkaterületünkön, melynek végső szortírozásában nagy segítség az iratmegsemmisítő.

4. Naptárak, határidőnaplók

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az irodai kellékek egyik legfontosabb eleméről beszélünk, a határidőnaplók és naptárak esetében. Tennivalók, fontos időpontok és határidők tömkelege az, amellyel irodai alkalmazottként szembesülnünk kell. Kifejezetten elengedhetetlen ha van egy felület kéznél, melyekből könnyedén tudhatjuk meg, hogy mi és mikori a következő lépés. Az irodaszer halmazának oszlopos elemei a naptár, valamint a határidőnapló.

5. Mappák

A jó vezető egyik legnagyobb ismérve, hogy rendszerezettek a gondolata, minden színtéreni. Ez elengedhetetlen, hogy az irodai élettéren is tükröződjön. A dokumentumokat nem elég átláthatóan megszerkeszteni, a tárolásnak is praktikusnak és világosnak kell lennie – ehhez a mappák a legnagyobb mankók. Törekedni kell arra, hogy ne az asztalon álljanak a dokumentumok halomban, hanem a polcokon a mappákban.

6. Borítékok

A borítékok, funkciójukban több előnnyel is bírnak, mint a tartalom elrejtése. A perszonalizált, saját design elemekkel ellátott borítékok kifejezetten jó benyomást keltenek az ügyfelek szemében, hiszen az igényességet és az apró részleteket mindenki kedveli. Az irodaszer megannyi eszközében a borítékok nem csak praktikai, de jó megjelenést kölcsönző elemként is kihasználhatóak.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?