centrifuga
centrifugalás
centrifugálás szárítás
szőnyegek centrifuga szárítás

A sík-mélymosó gépből, vagy az egyedi mosógépekből kijövő szőnyegek egyedi fejlesztésű, speciális szőnyegcentrifugákban folytatják üzemi útjukat.

A szőnyegek centrifugálásával a mélymosás, ill. az egyedi mosás végén a szőnyegekben maradó víz nagy részét eltávolítjuk. Ez egyrészt jobb minőséget biztosít, másrészt a szárítást is energiatakarékosabban végezhetjük.

A szárítás zárt rendszerben történik. A szőnyegek egyedileg függesztve kerülnek be a szárító berendezésbe. A szőnyegeket – azok anyagához igazodóan – változó hőfokon, néhány óra alatt szárítjuk meg.

A szárítás végén, szükség esetén utókezelést végzünk (pld.: rojtok), majd egy utolsó minőségellenőrzés után készítjük elő a szőnyegeket a visszaszállításra, ill. a kiadásra.

Bizonyos szőnyegeket alacsony hőfokon, a saját magunk által átalakított ipari dobszárítóban szárítunk meg. Ez az eljárás pld. segíthet megőrizni a szőnyegek puhaságát!
Egyes szőnyegeket egyik szárítótípusba sem teszünk, azok speciális szárítóállványokon, teremhőmérsékleten, hosszabb idő alatt száradnak meg.