Kreatív termékek és ami kihozható belőlük

A mai világban mindenki számára nagyon fontos a megfelelő önkifejezés, melyben a művészet és a gondolatok szabadjára engedése kreatív termékek segítségével, igen nagy szerepet játszhat. A házi praktikák egyik leginkább közkedvelt megnyilvánulási formája az üvegfestés.

Az üvegfestés nem pusztán szórakoztató, de olcsó és egyszerű is, még akkor is, ha kezdőként vág bele az ember. Az alábbiakban kifejtésre kerülnek különböző technikák, tippek és trükkök, hogy hogyan és mi módon érdemes belevágni ebbe a hobbiba, amely garantáltan jó szórakozást kínál mindenkinek, korosztálytól és nemtől függetlenül.

kreatív termékek budapest

kreatív termékek

Az üvegfestés elkezdéséhez szükségünk lesz a következő elemekre:

 • Egy tiszta üvegfelület, mindegy, hogy milyen alakban, formában

 • Oldószer, valamiféle oldó hatású alkohol, melynek segítségével korrigálhatóvá válnak a hibák, ha hibáznánk.

 • Szappan és víz

 • Festék

 • Paletta

 • Ecset

 • Papírtörlő

 • Egyéb kreatív termékek – amennyiben szükséges

Az alap kellékek, kreatív termékek tehát be vannak szerezve, ám felmerül a kérdés, hogy milyen lépés következik ezt követően.

 1. Először is mossuk át az üveg felületet szappanos vízben – erre nagy szükség van, hiszen a festék könnyebben fejti ki hatását egy olyan felületen, ahol nincsen szennyeződés, festési folyamatokat hátráltató elem, kosz.

 2. Ezt követően fontos lemosni a kemikáliákat az üveg felületről, majd meleg vízbe tenni, hogy biztosak lehessünk abban, hogy minden szennyeződés lekerült a megfestendő eszközünkről.

 3. Egy negyed órás várakozási idő bőven elég ahhoz, hogy a megszáradt elemet kezelésbe vehessük.

 4. Végül pedig engedjük szabadjára gondolatainkat és hagyjuk, hogy a kreativitásunk vezesse a kezünkben tartott ecsetet, a végén a festékkel.

Tippek és technikák az üvegfestés folyamatához, kivitelezéséhez

 • Amennyiben a megfestendő minta nem saját kútfőből pattant ki, úgy fontos, hogy puskázásunk során egy felületen tartsuk a mintát, melyset másolni akarunk, valamint a megfestendő üveget. A folyamatos hátrapillantás és hatásszünet, megnehezíti az elképzelésünk és kivitelezésünk végtermékének minőségét.

 • Mint a konyhaművészetben is, a házi kreatív elemek esetében is fontos, hogy az összetevőket és hozzávalókatt helyesen használjuk – nem hátrány tehát, ha bekészítésre kerül ennek fényében egy üveg víz, melybe gyakran belemárthatjuk ecsetünket, mosás céljából. Nem esztétikus az, ha a színek összekeverednek – fontos a letisztultság, a szó legszorosabb értelmében.

 • Fontos azonban megjegyezni, hogy az ételek és italok nem feltétlen kedvelik a festéket. Így amennyiben olyan eszközt festünk, melynek tartalma előbb vagy utóbb egy finom falat lesz, célszerű csak a szegélyeken alkalmazni a festéket, így ebben az esetben is igaz lehet az örök érvényű igazság, hogy a kevesebb néha több.

A festés utáni teendők

 1. Miután kiéltük az összes művészi hajlamunkat, fontos, hogy hagyjuk annyi ideig száradni, ameddig az anyag úgy kívánja – az esetek döntő többségében, a 24 órás időszak megfelelőnek szokott bizonyulni, de ez a festék vastagsága miatt természetesen nem egy kőbe vésett szabály.

 2. A szárítás után már nincs más dolgunk, mint hogy gyönyörködjünk a kreativitásunk végtermékében. Fontos azonban megjegyezni, hogy a biztonság kedvéért kerüljük a mikrohullámú sütőkbe való behelyezésüket.

A kreatív termékek által olyan hobbikat tudhatunk majd magunkénak, mely nem pusztán fizikálisan bizonyulnak jó kikapcsolódásnak, de a léleknek is jól esőek, esztétikusak a létrehozott termékek, erre pedig minden embernek szüksége van, hiszen életünkben a szépérzék nagy szerepet játszik. Fontos tehát, hogy időről időre megajándékozzuk magunkat egy kis művészettel.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?