Szőnyegtisztító Partner: kisteherautó bérlés Budapesten

Az üzlet mely mindkét fél számára bizalmi kérdés, az nem más, mint a kisteherautó bérlés

Az emberek egy bizonyos rétegének a teherautója, az egyik legfontosabb érték az életében, az otthona, ingatlana után. Viszont ha már bérelt kisteherautóról van szó, akkor már egész más a helyzet! Ez nagy valószínűséggel azért fordulhat elő, mert a teherautó bérlés esetében az emberek nem úgy viszonyulnak a gépjárműhöz, mint a saját értékükhöz. Viszont az meg kell jegyezni, hogy mivel olyan eszközről van szó teherautó bérlésnél, mely a közlekedésben részt vesz, ezért nagyon sok előírásnak kell megfelelni, éppen ezért a bizalom a legfontosabb abban az esetben, ha teherautó bérlés merül fel megoldásként.

A teherautó bérléssel kapcsolatosan sajnos a mai napig sok tévhit kering, köszönhető ez annak is, hogy a piacon kevés az olyan megbízható cég, melynek a fő profilja a teherautó bérlés. Arról nem is beszélve, hogy nagyon kevés a teherautó bérléssel kapcsolatos kimagasló szolgáltatást nyújtó profi cég. Ezzel ellentétben viszont azok a cégek, melyek teherautó bérléssel foglalkoznak folyton arra törekszenek, hogy javítsák, bővítsék szolgáltatásaikat, frissítsék teherautó gépparkjukat, és, hogy minél kedvezőbb feltételekkel és árakkal álljanak a bérlők rendelkezésére.

Haraszti Géza a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének elnöke, aki egyben az Avis autókölcsönző, ügyvezető elnöke, tájékoztatójában elmondta, hogy a jövő legfontosabb feladata, hogy a teherautó bérléssel kapcsolatos szakma a lehető leg pozitívabb irányba változzon, és hogy az ügyfelek tisztában legyenek azzal, hogy ez az üzlet mindkét fél számára a bizalmon kell, hogy alapuljon.

kis teherautó bérlés Budapest

kis teherautó bérlés

Teherautó bérléssel kapcsolatos magyarországi szokások

A nyugati országokhoz képest a magyarországi teherautó bérlési szokások teljes mértékben eltérőek. Magyarországon még mindig a bérlési költségek a döntőek abban, hogy mely céget részesítsék a bérlők előnyben, míg a nyugati országokban tudják, hogy a megfelelő színvonalú szolgáltatást érdemes megfizetni.

Fontos, hogy a magyar ügyfelek számára is tudatossá váljon, hogy a teherautó bérlés során tulajdonképpen a szolgáltató cég gépjármű formájában hitelez a bérlőnek, és, hogy ez nagy felelősséggel jár, éppen ezért elengedhetetlen az ügyfelek közti kölcsönös bizalom, hisz bármikor történhet olyan nem várt esemény a bérelt teherautóval, amikor az a legfontosabb, hogy a probléma minél előbb megoldódjék.

Sok bérlő szeretné, ha jóval egyszerűbbé válna a teherautó bérlés folyamata, de azt hiszem, nem mehetünk a mellett a tény mellett el, hogy mivel azért ezekben az esetekben magas értéket képviselő eszközök bérléséről van, szó bizonyos formaságoknak meg kell megfelelni, melyet okmányokkal igazolni is szükséges. És akkor azt a tényt még nem is említettük, hogy a teherautó bérlésekor, a bérbeadó magas értéket képviselő gépjárművet bocsájt a bérlő részére, melyet akár egyoldalú értéknyújtásnak is tekinthetünk, melyhez feltétlen bizalom szükségeltetik.

Haraszti Géza elnök ezzel kapcsolatosan kiemelte, hogy a szolgáltatást nyújtó cégeknek is törekedniük kell arra, hogy minél rugalmasabbá váljanak, és szükséges feltárni az online lehetőségeket is, persze itt nem az online bérlésre kell feltétlen gondolni. Viszont annak egyre nagyobb az esélye, hogy online felületen történjék az ügyintézés nagy része, azonban a teherautó bérléssel kapcsolatos ügyfélminősítésen továbbra is át kell esni, melynek része az okmányok meglétének ellenőrzése, és a fizetőképesség megállapítása, mely továbbra is személyesen történik.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?