Sos zárcsere Budapesten, zárjavítás partner Budapest

5 nagyon egyszerű ötlet, ha mindig akad a zár.

Nem kell minden kisebb baj esetén mindig, azonnal a szerelő számát feltárcsáznod. Ha akad vagy esetleg szorul a zárad, tippjeinkkel lehet,hogy megjavíthatod.

Igen kellemetlen tud lenni a helyzet, amikor nemcsak elakad a kulcs a zárban, de esetleg többszöri próbálkozás során sem tudjuk kihúzni.De még mielőtt a lakásból kizárnod magad, vagy éppen a mellékhelyiségnek az ajtajába törnéd bele végleg a kulcsot,de erőlködés helyett próbáljuk inkább megjavítani azt a makacs zárat a következő jó kis ötletekkel. Ha pedig betartod tanácsainkat követve a karbantartásról is gondoskodsz,igen könnyen megspórolhatod a szerelő díját vagy az új alkatrészek összegét.

A rossz záraknak legtöbbször a kulcs az oka. Sos zárjavítás Budapest

Ha akadna vagy,esetleg szorulna a zár, a kreatívabb emberek legtöbbször valamilyen házi kenőanyaggal próbálják a helyzetet megoldani a problémát eszközölni.De még mielőtt hozzányúlnál és elővennéd a háztartási zsírt vagy az étolajat fontos, hogy tudjuk az adott zár típusát, valamint azzal, hogy mi okozhatja a zár problémát.

Ha akadozást tapasztalunk, akkor először is azt nézzük meg, hogy a kulcson esetleg van-e valamilyen furcsa elváltozás, akár jól látható kopás,vagy akár egy kis súrlódás formájában megjelenő jel. A kulcsokat ugyanis mindig sokkal puhább anyagból készítik, mint a zárak, így előbb is sérülhetnek meg mint a zárak.Viszont a sérült kulcs amelyik elkezd szorulni, biztos,hogy a zár sérülését vonja majd maga után. Ez utóbbi hosszú élettartama érdekében tehát fontos az, hogy mindig a kulcsra figyeljünk és még idő előtt cseréltessük ki.
Ha nem segít az olajozás a zárnak.

Ha parafinnal sem tudtunk segíteni, sem pedig az igen speciális olajjal nem érünk el a célt, nincs más hátra, mint magát a zárat szétszerelni. Általában csavarhúzóval egyszerűen ki is lehet venni az ajtóból, ha azonban nem vagyunk elég merészek a művelethez, kérd egy férfiismerősöd vagy szomszédod segítségét ehez. A zárat ezután szét kell szerelni, hogy hozzáférjünk a belsejéhez. Egy alapos áttisztítás sosem árthat, ahogy az olajozás is jelentős mértékben javít a működését a zárunknak.

Cilinderzárakhoz grafitport is segíthet.

A lakásokban leggyakrabban használt zár a cilinderzár, akadozását valamint a szorulását grafitporral is ki küszöbölheted. Ezt akár már a zárszaküzletekben vagy barkácsáruházakban is beszerezheted, általában pár grammos kiszerelésben is kapható, ha azonban sehol nem találsz, egy ceruza grafitja annak finomra reszelése is megteszi.

Mivel a cilinderzárat nem lehet teljesen szétszerelni, így állítsd függőlegesen ,hogy felfelé nézzen, és óvatosan szóruj bele a finom grafitport. Ez majd vékony rétegben lerakódik az alkatrészekre, de nemcsak a zár használatát könnyíti majd meg, hanem az alkatrészek kopását is megelőzi a grafitpor

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?