A szőnyegtisztítás gyakoriságának csökkentéste

Mindannyian tudjuk, hogy ha szőnyegtisztításról van szó, a házimunkát illetően nem egyszerű a dolgunk. Rendszeres porszívózással már kivitelezhető az, hogy aki belép hozzánk a lakásba, ne háttal menjen ki tőlünk. Ha olyan folttal van dolgunk, melyet már egyszerűen nem tudunk vagy nem lehet tisztítani, mint például egy kiömlött vörösbor ami már évek alatt a szőnyegbe ivódott.

A mai írásunk olyan trükköket, technikákat és fogásokat taglal, melynek segítségével szőnyegeinket tisztán tarthatjuk anélkül, hogy kifulladásig sikálnánk, épp ellenkezőleg. Oda kell rá figyelni, és ha csak kis energiát is fordítunk rá, már meglesz a gyümölcse.

Ha lakásunk olyan kialakítású, hogy sok benne a szőnyeg, valószínűleg fel tudjuk mérni, mennyire kényesek és hamar tudnak koszolódni. Viszont ezek a szövetek odafigyelést igényelnek. Mert a szőnyegen lévő piszok, rossz szaggal és a szemnek látható nem esztétikus látvánnyal jár együtt. Ezekkel mindenképpen számolnunk kell, ha nem vesszük le a cipőnket a lakásban, az erkélyen mezítláb járkálunk, vagy akár a kertben, a teraszon, aztán a nappaliban elfelejtjük felvenni a papucsot.

Az elejétől a végéig véve, szép sorjában a teendőket, azt mondhatjuk, hogy kívülről befelé kell haladjunk, megelőzve azokat a dolgokat, melyek szeretett szőnyegeinket összekoszolhatják. Első lépésként ajánlatos jó minőségű lábtörlőt venni, sőt nem is egyet. Az összes olyan pontba érdemes rakni ilyet, ahol be lehet menni az ingatlanba. A cipőről lejövő kosz mennyiség nem időhöz kötött, bármikor megtalálja útját a lakásba szezontól függetlenül. Ahogy bejön az ősz, fontos, hogy a hozzánk érkező vendégek, az esővizes talpukat lehúzzák valamin, mielőtt padlónk borítására lépnek. Arról már nem is beszélve, ha télen sok a latyak, mokos, sós talajról, behozzuk a sarat. Ott duplán kihasználjuk azt, ha az ajtó előtt van egy jó minőségű lábtörlőnk.

Második fontos lépés, ha egy foltot is találunk a szőnyegen, ne késlekedjünk azt orvosolni. Töröljük fel a foltot, amikor megtörténik a baj. Itt is kulcsfontosságú a gyorsaság. Ha nem vesszük időben észre a foltokat, még az is lehet, hogy maradandó károsodást fog szenvedni a szőnyegünk. Nagyon fontos azt is szem előtt tartani, hogy a különféle foltok, különböző tisztítási eszközöket igényelnek. Így mindig győződjünk meg róla, hogy a megfelelő szert és módszert alkalmazzuk szőnyegtisztítás esetén. Téves kezeléssel sokszor többet ártanak mint használnak.

Ugyancsak hasznos dolog, a helyi lábbelik használata. Mit értünk ez alatt? Azt, hogy szoktassuk magunkat ahhoz, ha lehet a lakásban ne cipőben járkáljunk. azt hagyjuk meg utcára. Bent se mezítlábaskodjunk. Mind szőnyegtisztítás mind pedig egészségügyi szempontból fontos, hogy ne mezítláb közlekedjünk, és az a papucs amit a kertben használunk, ne használjuk bentre. Ezzel is megakadályozva a felhalmozódott koszt, mely később mélyen a szőnyegbe tud ivódni.

Végül de nem utolsó sorban, ha nem is rendszeresen, de időközönként érdemes szakemberre bízni a munkát, hisz sosem árt professzionális csapattal elvégeztetni a szőnyegtisztítást.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?