Professzionális szőnyegtisztítás

„Nem tudok megszabadulni ettől a koszos, makacs folttól” – ezt a szlogent újra és újra hallhatjuk ezernyi televíziós és internetes reklámban. Persze legtöbbször bele sem gondolunk, mit jelent ez, nem fogjuk fel a jelentőségét, hiszen úgysem velünk esett az meg, hogy kibontottunk egy üveg vörösbort a vacsorához és véletlenül a szép szőnyegünkre borítottuk az üveg tartalmát.

Azokban a lakásokban, ahol nem kőpadló, metlaki van, vagy esetleg fából készített parketta, ott leginkább szőnyegekkel borított a padló. Az első két variáció esetében szinte gyerekjáték eltüntetni a kő vagy fa járólapról a kilöttyent folyadékot, vagy más természetes anyagot, de ha szőnyegről van szó, bizony sokkal nehezebb munkafolyamatnak nézünk elébe, ami akár órák hosszáig is eltarthat.

Bizonyítottan más a helyzet, ha pl. saját boltunk van, vagy esetleg irodánk, amit speciális takarító személyzet akár hetente többször is lelkiismeretesen és alaposan kitakarít, de a saját lakásunkban már más a helyzet, a rohanó hétköznapok miatt esetleg kevesebb figyelmet fordítunk saját szőnyegeinkre. Persze vannak olyan szennyeződések, hogy egy vizes szivacs, vagy rongy, egy nedves porszívó vagy egy kárpitgép képes kis időre orvosolni a problémát, de adódhat olyan eset is, hogy szőnyegeinket profi segítséggel kell kitisztíttatni.

Bizonyítottan kimutatható, hogy ha kiporszívózunk egy szőnyeget, az csak a szőnyeg felületén lévő legmagasabb porrétegeket szívja fel, de nem igazán éri el a szőnyeg belső rétegeit, ahol a legtöbb piszok felgyűlik. Azt pedig nyilván nem láthatjuk szabad szemmel, hogy amit felszívott a porszívó, az vajon az összes szennyeződés volt -e , így ha teljesen biztosak akarunk lenni a tisztítás hatékonyságában, a legjobb ötlet, ha kibéreljük egy szakértő csapat szolgáltatását, akik professzionális eszközökkel dolgoznak.

Egy statisztika például jól láthatóan kimutatja, hogy valóban szükség van a profi munkálatokra a tökéletes tisztaságért cserébe, ami a rendszeres karbantartáson alapszik. Az Amerikai Egyesült Államokban például az irodaházak 31 %-a heti rendszerességgel bérel ki ilyen szolgáltatást, vagy esetleg eleve szerződésben állnak egy szőnyegtisztító szolgálattal.

Nagyon sok érv szól amellett, hogy miért is forduljunk segítségért profi csapathoz, ha magunkat már kevésnek érezzük a makacs foltok eltüntetésére. Az egyik és talán a legelső érv az a munka rövid idő alatt való elvégzése. Ha otthon mi magunk szállunk szembe egy szennyeződéssel, de nincs megfelelő gépünk és szakértelmünk, szinte bizonyos, hogy akár több órát is el fogunk szenvedni a piszok eltüntetésével, lehet, hogy feleslegesen.

Azt mér ne is említsük, hogy ha egy profi csapat végzi helyettünk a munka oroszlánrészét, nekünk mentesül az eredetileg erre szánt idő, amit rengeteg más hasznos dologra fordíthatunk, mert nem nekünk kell a szőnyegeinkkel foglalkozni. Példának okáért egy tavaszi nagytakarítás esetében amíg a profi csapat a szőnyegekkel foglalkozik, mi takaríthatunk egészen más területet az otthonunkban. Így két legyet ütünk egy csapásra, és a nagytakarítás egyik gondja nem a mi gondunk lesz többé.

A profi csapat javára van írva az az érv is, hogy ők sokkal jobban ismerik a vegyszereket, tisztító kemikáliákat. A boltok polcai roskadoznak a különféle tisztítószerektől és vegyszerektől, leveszünk pár terméket, majd azt gondoljuk, ezek majd kiválóan kiszedik a koszt, de ha nincs szerencsénk, még az is megeshet, hogy tönkretesszük a szőnyegünket, vagy visszafordíthatatlan elváltozást csinálunk rajta.

Mivel a profi szakemberink ismerik a szennyeződéseket, a tisztítandó felületeket és az azokra legjobb tisztítószereket, teljesen bizonyosak lehetünk benne: szőnyegeink szebbek lesznek, mint újkorukban – és ez nem az elcsépelt szlogen helye.

Professzionális szőnyegtisztítás

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?