A benned rejlő belsőépítész – ötletek

Megszokhattuk azt, hogy a social media csatornáit elárasztják az ételek, a személyi edzők, az önjelölt dj-k és egyéb szenzációk. Ha van egy bizonyos trend, amit megfigyelhettünk, az az, hogy az interior design is egyre többek figyelmét keltette fel, méghozzá teljes joggal. Az életünknek bizony jelentős százalékát töltjük lakásunkban, otthonunkban, amely nem mindegy, hogy milyen energiákat áraszt magából, még ha ebben nem is hiszünk, a környezetünk rendkívül nagy hatással van ránk. Egy belsőépítész lassacskán elengedhetetlen az otthon melegségének megteremtéséhez egy olyan világban, amely egyre nagyobb igényt mutat a megjelenés megnyilvánulásainak igényességére.

Túl azon, hogy a belsőépítész a kivitelező szerepet tölti be, ötletelni és közösen elképzelni egy designt, egyáltalán nem tilos. Azon ötleteket szedjük össze alább, amelyek jelentős mértékben feldobhatják a lakásunk hangulatát. Jöjjön elő a bennünk élő belsőépítész, és legyen öröm ránézni arra a térre, ahol napjainkat töltjük!

1.       Színekkel való játék

A belsőépítész is egyet érthet abban, hogy a szobák lelke a falak színében, bizony elég nagy százalékban rejlik. A falfestés egyáltalán nem egy egetrengetően drága beruházás, ugyanakkor hatalmas közérzeti változás az, amelyet el lehet érni egy kis frissítéssel. Mielőtt azonban erre a tevékenységre szánnánk el magunkat, fontos tisztában lenni a saját személyiségünk igényeivel. Ha visszahúzódóbb, hűvösebb elegancia hívei vagyunk, érdekes a misztikus, hideg színekkel kísérletezni. Nem lehet ugyanakkor mellényúlni a meleg színekkel, amelyek a téli időszakban kellemes harmóniát és szívmelengető érzést varázsolnak otthonunkba. A festésnek olyan előnye is van, hogy egy adott teret – függően attól, hogy milyen tónusú színt alkalmazunk – képesek szűkíteni, vagy éppen tágítani, attól függően, hogy mi a cél.

2.       Bátor sokszínűség

A premodern építészet korában, ma már szinte alaptörvény, hogy nem szabad félni az újítástól. Nem csak a belsőépítész által létrehozott igényes keveredés, de a szemünk elé táruló látvány és növeli érzetünkben a sokoldalúságot, a trendi lazaságot. Sok otthonban megtalálhatóak olyan antik darabok, amelyek egészen régi korok stílusirányzatát képviselik, legyen szó kanapéról, asztalról, vagy akármi másról. Az antik stílusú kanapé – amely ha tökéletesen funkcionál – egy egészen jó egyveleget is képes alkotni egy modernebb, bauhaus stílusú székkel. A lényeg, hogy a lakásban a stílusok és érák együttese nem hogy rontja, de még fel is javíthatja a hangulati összképet. A bútorok, szőnyegek vagy párnák egyedi keveréke, változatos színekkel és mintákkal párosítva, meleget és textúrát hozhat az lakóterünkbe.

3.       Falusi design ízlésesen

Ugye mindenkinek megvan a kép egy nagymamáról, amint a piacra baktat, hogy időben beszerezze a hozzávalókat a vasárnapi ebédhez? A fonott kosarak a szállítás elengedhetetlen kellékei voltak. A régi korból fennmaradt tárolóeszköz nem pusztán csak megidézi a régi korok hangulatosságát, de a tárolásban is óriási szerepet játszik. Jobban érezzük magunkat egy olyan konyhában, amelyben a tárgyak nem egymás hegyén-hátán állnak, hanem ízlésesen elrejtve, mégis kézre állva. A fonott kosarakat már különböző méretben és formában is megtaláljuk a lakberendezésre specializálódott üzletekben, szinte fillérekért. Ha ötletként felmerül egy ilyen irányvonal, a belsőépítész garantáltan örömmel viszonyul majd a felvetéshez és biztosak lehetünk abban, hogy jobbnál-jobb ötletek kerülnek majd terítékre a fonott eszközök tekintetében. A lehetőségek tárháza, kis túlzással végtelen, hiszen újra hódít a retro korszak.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?