Weboldalfejlesztés: hét lépés, hogyan ellenőrizzünk egy weboldalt

Ha ezeken a lépéseken végig mentél, elmondhatod, hogy megfelel a legújabb elvárásoknak weboldalad. Nincs sok dolog, amitől ilyen naprakészséget várnánk el, mint egy weboldal. Azzal mindenki tisztában van, milyen rohamtempóban fejlődik a technika és a tudomány, ez pedig főleg az informatika terén a leglátványosabb.

Ajánlott tehát nagyon alaposan áttanulmányozni a saját weboldalunkat, vajon a lent felsorolt elvárásoknak megfelel-e, és ha valamelyik szegmens mégis hiányozna, írassuk újra vagy modernizáltassuk egy profi webfejlesztő szakemberrel.
Nézzük is, mi mindennek kell megfelelnie egy igényes weboldalnak ahhoz, hogy profi legyen!

1. Az első lépés talán a legegyszerűbben vizsgálható, a weboldalunknak gyorsnak, vagy inkább villámgyorsnak kell lennie, ha csak nem fénysebességűnek. Ha a weboldalunk pár pillanat alatt teljesen betöldődik, minden 5 évnél fiatalabb eszközünkön, legyen az asztali számítógép, tablet, notbook, okostelefon, ebben az esetben ugorhatunk a második pontra. Ha egy weboldal ennyi idő alatt nem töltődik be, akkor futhatunk még pár kört a problémák kiküszöbölése érdekében a lassú weboldalnak köszönhetően.
2. Következőképpen azt vizsgáljuk meg, mennyire korszerű a külső megjelenése. Ha ránézve a weboldalunkra azt mondjuk, hogy egy friss oldal nézünk annak ellenére, hogy valójában pár éve készült, akkor léphetünk a következő harmadik pontra.
3. A harmadik pozitív dolog egy weboldalnál, hogy ha egy linkre kattintunk az oldalon, akkor nem az egész oldal töltődik be újra, hanem csak a kívánt rész frissül. Ne generáljunk a látogatók számára felesleges adatforgalmat, manapság ugyanis rengetegen böngésznek mobilneten.
4. Az még kedvezőbb amikor a teljes oldal akkor sem töltődik be, ha tartalmán változtatunk, főleg ha az oldal felépítése is változik. Nyilván jelezni fogja ezt a folyamatot az oldal, de ettől nem lesz kellemetlenségünk, plusz adatforgalmunk.
5. Az említettekkel ellentétben viszont a linkeknek meg kell változnia a böngésző címsorában, ugyanaz nem maradhat, ugyanis a keresőmotorok nem fogják tudni, hová kell irányítani a kívülről hozzánk érkező látogatókat. Ezzel a módszerrel a tartalmat is könnyebb megosztani, ezzel pedig új látogatókra tehetünk szert, és könnyebb az új vendégnek, ha ki tud igazodni a weboldalon a változó url-nek köszönhetően, merre is böngészik éppen.
6. Egy modern weboldal kizárólag titkosított csatornán kéri el a személyes adatokat és a jelszót, azaz https:// kezdetű oldalon történik a belépés és a regisztráció.
7. Minden kézre áll az oldalon. Vagyis ha megkérünk valakit, aki még nem látta az oldalunkat, hogy nézzen szét rajta, és mindent könnyen megtalál, az a nyerő. A jelzéseket rögtön átlátja, értelmezi, megtalálja kis kereséssel a funkciókat, használni is tudja a rámutató linkeket, gombokkal.

Amelyik informatikus, szoftver vagy webfejlesztő igényes munkájára, folyamatosan képzi magát, ez alapján frissíti tudását, valamint a lehető legjobban használja ki munkája során az új trendeket, információkat.

Ez azt mutatja, hogy abban az esetben, ha úgy véljük, honlapunk nem elég aktuális. Ne mellőzzük sokáig a szakember segítségét igénybe venni, hiszen ha modern a weboldalunk, akkor sok látogatónk lesz, akikből később vásárlók is lehetnek.
.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?